Anmäl er till vårt nyhetsbrev för information om våra aktiviteter.

Diskussion om Nathan Coleys konstverk Heaven, januari 2018. Foto: Henrik Rosenqvist.

Under 2018 och 2019 kommer vi hålla i en rad olika publika evenemang inom ramen för Råängen. Seminarier, utflykter, picknicks för en intresserad allmänhet, Lundabor, arkitekter, stadsplanerare, akademiker, konstnärer, politiker, curatorer, folk från byggbranschen. Vi gör evenemangen för att föra samtal kring Lunds domkyrkas utvecklingsprojekt i Brunnshög, Råängen konst- och arkitekturprogram, se andra modeller för urban expansion och kulturell utveckling och för att positionera projektet inom ett större kritiskt ramverk.

Evenemangen kommer skifta från öppna samtal på en lördagseftermiddag med lokala lundabor till fördjupande seminarier som adresserar specifika ämnen.

för information om programmet.

Seminarier

Vi planerar en seminarieserie som under 2018 och 2019 adresserar de grundläggande frågeställningarna som rör utvecklingen för Lunds domkyrkas mark i Brunnshög. Seminarierna kommer att skapas med ett brett spektrum av innehåll och upplevelser som exempelvis kan inkludera promenader, samtal, temamåltider, inspirerande seminarier och filmvisningar. Dessa evenemang kommer inkludera inbjudna gäster i form av internationella konstnärer, curatorer, arkitekter, personer från byggbranschen, folk som arbetar med geografi, arkeologer och skribenter.

Varje evenemang kommer behandla ett specifikt ämne som utgångspunkt för diskussion och kommer att designas på ett sätt som medför nya infallsvinklar för kyrkans utvecklingsprojekt.

Seminarierna är öppna för alla, nyfikna Lundabor såväl som yrkesutövare inom branschen som berör utvecklingen för Brunnshög. Vi önskar att människor från Lund, Malmö, Skåne, Sverige, Köpenhamn och så vidare, blir intresserade av våra evenemang – för att skapa ett nationellt och internationellt samtal.

Seminarium 1: Ingenting blir någonsin färdigt, 28 april

”Ingenting blir någonsin färdigt” är den första delen i en serie av tre evenemang, som kommer att hållas den 28 april, och behandla ämnet ”tid” som en kulturell konstruktion och verktyg för utveckling. Vi kommer att röra oss runt det långsiktiga projektens unika karaktär – kyrkans åtagande för marken i Brunnshög, samt varierande och magiska sätt som samtida konstnärer och arkitekter har arbetat med tid som utgångspunkt.

Talare:
CATHY HAYNES, skribent, curator och konstnär, London
ANNA LAGERGREN, arkeolog, Lund
FIONA RABY (Dunne & Raby), akademiker, arkitekt och designer, USA
LISA ROSENDAHL, curator, Berlin
LENA SJÖSTRAND, kaplan, Lunds domkyrkoförsamling

Lördagen den 28 april 2018, 13.30 – 18.30
Mötesplats: Domkyrkoforum (Kyrkogatan 4) Lund

Boka din plats här.

Ladda ner programmet här (PDF, på engelska).